digitalmediagroup.nl

Opt-in en Opt-out

Opt-in is een methode die gebruikt wordt om toestemming te vragen aan de ontvanger voor het toezenden van een emailbericht. Meestal gebeurt dit door het invullen van uw emailadres in een aanmeldingsformulier op een website of doordat u een ‘inschrijf e-mail’ stuurt naar het aanmeldadres.


Opt-in wordt vooral gebruikt voor nieuwsbrieven, aankondigingen en marketing uitingen van bedrijven. Digital Media Group maakt enkel gebruik van opt-in emailadressen, waarvan het grootste gedeelte zelfs confirmed opt-in is.

Confirmed opt-in betekent dat de toestemming eerst geverifieerd wordt. Ter verificatie van het e-mail adres wordt er een e-mail naar het aangemelde adres gestuurd, in deze e-mail zit een link waarop de gebruiker dient te klikken om toestemming te geven. Hierdoor kan dus alleen de eigenaar van het adres toestemming geven.

Bij elke verzonden commerciële e-mail dient volgens de wetgeving ‘het recht van verzet’ te worden geboden. Dat betekent dat de ontvanger zich op een makkelijke manier moet kunnen afmelden. Dit afmelden noemt men opt-out. In iedere uiting die door Digital Media Group voor haar opdrachtgevers verzonden wordt zit een afmeldlink, doorgaans onderaan de e-mail. Ook kunt u zich op onze site inschrijven of uitschrijven.